Kunnon hommaa.

 

Tiedätte varmaan tunteen, kun jokin asia on itselle ajankohtainen, sitä alkaa näkemään joka paikassa. Näin kävi jälleen männä viikolla.

Hyötyliikunta. Tuo median ja lääkäreiden ylistämä, paljon taaksensa kätkevä sana. Mutta niin, miten sitä on sitten niin älyttömän hankala toteuttaa. Vai kuinka monella _ei_ ole tiedossa ihmistä, joka käyttää hissiä toiseen kerrokseen tai aja autolla kylään muutaman kilometrin päähän? Jep, mutta onneksi tosi harvoin, siis tosi harvoin, joutuu asian kanssa katsomaan peiliin.

Menneellä viikolla ilmaantui näkökenttään tällaisia hyötyliikunnallisia työpaikkoja kuin sieniä sateella. Eikä tarvinnut edes juuri tihrustaa. On ne itsestään selvät hommat, hatunnoston hekin ansaitsevat, kuten ojankaivaja tai työmatkapyöräilijä välillä Hamina-Jumalniemi-Hamina mutta nyt ei ole kyse heistä. Nyt puhutaan kansasta, joka tekevät sen salavaivihkaa meiltä muilta kaikessa hiljaisuudessa. Ihmiset, jotka saattavat suorastaan kammoksua kaikenlaista edes liikuntaan liittyvää, antavat kaikkensa jotta yleisö viihtyisi parhaalla mahdollisella tavalla. Että terveisiä vaan Korvenkylän ja Haminan kesäteattereista. Päivä kukkakauppiaana, siistijänä tai kaupan vihannesosastolla ovat hämmentävän hyötyliikunnallisia juttuja. Ja kyllä siinä on helmoissa pitelemistä kun pistää saapasta toisen eteen vanhemman sukupolven perässä tuolla marjametsässä…matonpesupaikalla jää auttamatta kakkoseksi. 40km matka päivää kohti Pokemoneja jahdatessa jalan ja pyörällä liikkuen (kyllä, tarina on tosi!) voidaan unohtaa jo kättelyssä. Siis mitä, tässähän ollaan bodattu komeissa kalsareissa koko vuosi!

Eläköön hyötyliikunnalliset ihmiset. Elävän elämän esimerkit näyttävät karvaasti sen, että kyseinen asia taitaa olla sittenkin jotain muuta kuin vain iltapäivälehtien jokavuotinen muoti-ilmiö. Nyt kun työpöytä on nostettu seisontakorkeuteen, seuraavaksi voisi ryhtyä pohtimaan vakavasti sitä hissittömyyttä. Mutta ainoastaan alaspäin ensin: ettei vaan tämä ryhtiliike kariudu ensi metreillä ylikuntoon.

 

Löydä liikunnan ilo, löydä oma tapa harrastaa!

Tiedustelut ja valmispakettien varaukset

Tiedustelu- ja varauslomake
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Joukkueet, järjestöt ja tapahtumat

Kehittyvä Hamina ry
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja liikuntapaikoista

Haminan liikuntatoimi
Kirsi Forsell
+358 40 199 1491
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Hallimestari Heikki Vuoksiala
+358 40 578 4478
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muualla verkossa

Facebook
Instagram